Sanselig erkendelse (psykoterapi og helkropsmassage)

Sanselig erkendelse (psykoterapi og helkropsmassage)

– en genvej til handling

En kombination af samtaleterapi og massage. De holdes på den ene side adskilte, men virker samtidig ind i hinanden.

Hvorfor og hvordan nu det?

I sanselig erkendelse undersøger vi, hvordan den kropslige erfaring kan forenes med refleksion. Det er på mange måder en helt ny måde at erkende på. Jeg har sammen med Jørn Uhrenholt skrevet bogen Berørt – seksualitet som livskraft. Her beskriver vi, hvordan vi arbejder med sanselig erkendelse med mennesker, der er kommet hos os gennem årene. Temaer jeg er stødt på sammen med folk er fx: kontrol, hengivelse, lyst, begær, spænding, modstand, give slip, frygt, naturlighed mm.

Læs mere om bogen BERØRT og køb den her: https://www.dupontuhrenholt.dk/vare/beroert-seksualitet-som-livskraft/

Der kommer mange mennesker til mig med forskellige problemer, der besværliggør deres liv. Mange oplever også, at det ikke rigtigt hjælper kun at tale om det. Mange har talt meget og ikke fået det særlig meget bedre, trods det at de forstår deres egne handlemønstre ret godt.

Derfor har jeg koblet den tantriske massage på, hvor der ikke er et mål med massagen og ingenting at fikse, men hvor det handler om at komme til stede. Sanse dig selv, mærke dine følelser og iagttage tankerne. Eller endnu mere præcist: at begynde at se på dig selv med nye og ofte mere kærlige øjne uden at bedømme dig selv. På den måde kan vi undersøge det at forene den kropslige erfaring med refleksion.

Sådan foregår det

Del 1: Den indledende kontakt

Du har måske fundet min hjemmeside og skriver en mail til mig. Herefter snakker vi sammen i telefonen, hvor vi finder ud af, om vi skal mødes. Du fortæller lidt om, hvorfor du gerne vil komme til en Sanselig Erkendelse.

Del 2: Samtalen

Vi mødes og sporer os ind på det, i dit liv, du gerne vil undersøge. Vi arbejder både med følelser, tanker og sansninger, men uden berøring i en terapeutisk samtale (ca. 45-60 min. Når samtalen lander naturligt, taler vi om om massagen, som vi skal mødes i, når samtalen er slut og også om hvordan det, vi har arbejdet med i samtalen kan kobles med forståelsen af massagen.  mødes og sporer os ind på det i dit liv, du gerne vil undersøge og udforske og i kontakt med i dig selv. Vi undersøger det sammen i samtalen, som vi så ofte gør det i terapeutiske samtaler.

I samtalen taler vi også om massagen og den forståelse, der ligger bag, og vi undersøger, hvordan forståelse af massagen (ikke at skulle nå noget sted hen) hænger sammen med det, vi har talt om i samtalen.

Nu slipper vi, hvad vi har talt om. Vi laver en “bro”  til den næste del.

Del 3: Bro

Har vi skrevet noget på tavlen, visker vi den bogstavelig talt ren. Vi klæder om til sarong, som er et stykke stof, vi har omkring kroppen. Vi sætter os overfor hinanden og laver et lille ritual, som åbner til det næste, der skal ske. I “broen” giver vi slip på det, vi har arbejdet med. Vi skal nemlig ikke ind i massagen og fikse noget eller et bestemt sted hen, men mere give slip, være med det der sker og måske lade noget nyt opstå.

Massagen bevæger sig, som den nu gør, med den forståelse, du kan læse om på min hjemmeside, og som jeg har introduceret for dig inden massagen.

Bagefter ligger du lidt og slapper af, mens jeg henter frisk vand til os, og så sidder vi lidt sammen, snakker lidt, men ikke for meget.

Når der er gået en uges tid eller nogle gange mere, taler vi sammen i telefon, eller vi skriver sammen, om hvilke bevægelser det satte i gang i dig.

Sanselig erkendelse (psykoterapi OG tantra)

Sanselig erkendelse (psykoterapi OG tantra)

For mig er massagen en kunstart. Det er dialogen, kontakten med materialet (mig selv og mødet med den anden), jeg er optaget af. Ved at suspendere min målsætning og være opmærksom i det jeg gør, samarbejde med det tilfældige og lade mig inspirere af de muligheder, der opstår undervejs, opdager jeg nyt om mig selv. Jeg sætter noget i bevægelse, erfarer noget, som efterfølgende kan blive til ny forståelse.

Pris: 3500,- (i alt ca. 5 timer inklusiv opfølgning)

Det kan naturligvis arrangeres som et enkelt møde og som flere møder i et forløb.

Velkommen <3

Kærlig hilsen Trine.

Se en lille film om Sanselig Erkendelse her:

Og læs mere om hvordan psykoterapi og tantra kan kobles:

Om hvad psykoterapi dog har med tantra massage at gøre

Tilbagemelding fra en kvinde

Kære Trine

Jeg var til sanselig erkendelse hos dig i starten af april.
Vi aftalte at jeg skulle vende tilbage senere på mail.
Det er mærkeligt som nye oplevelser kan få mange følelser i spil. Modig – nervøsitet – afklaring – omsorg – glad – lettet – selvironi
Jeg følte mig modig over at jeg “kastede mig ud i” en tantramassage og var ret forventningsfuld inden jeg kom. Du var imødekommende og tydelig i hvad der skulle foregå både i samtaledelen og i massagen. Hvilket tog toppen af nervøsiteten.
Efter jeg tog fra dig havde jeg en fornemmelse af at være afklaret i forhold til selve erkendelsesdelen. Du formåede at sætte ganske få ord på de følelser jeg har gået rundt med for mig selv i mange år i et ægteskab. Tusinde tak. Jeg er oprigtig lettet. Jeg er ikke længere flov over mig selv og den handlingslammelse jeg havde i de år. Jeg kan bedre forholde mig til at jeg har været forvirret i den rolle jeg havde i mit ægteskab. Og jeg er ikke forvirret længere 🙂
Selve sanseligheden i tantramassagen oplevede jeg som meget fin og ret omsorgsfuld fra din side. Var især glad for den lille indledende dans. Jeg oplevede at jeg ikke skulle præstere og at jeg sagtens kunne overskue et andet menneske tæt på. Og at det ovenikøbet var dejligt.
Så var jeg i teatret forleden og fik endnu et perspektiv på kropslig sanselighed. Kom sådan til at grine af mig selv med en ironisk distance til selve massagen, da de to kvinder på scenen, – nøgne og viklet ind i tape – danser i tæt omfavnelse. Forestillingen hed: Tændt.
Trine – mange tak. Det er en god ide at jeg skal skrive tilbage til dig efterfølgende. Det har gjort at jeg har været tvunget til at reflektere over min oplevelse hos dig og det i sig selv  har skubbet til men også fastholdt den gode oplevelse.
Mange hilsner og god sommer

2 thoughts on “Sanselig erkendelse (psykoterapi og helkropsmassage)

 1. Johnny Udbjørg

  En helt igennem fantastisk og bevidsthedsudvidende oplevelse.

  Jeg har arbejdet hårdt og grundigt med mig selv de sidste ca. 10 år både på det seksuelle plan, gennem terapi og anden personlig udvikling. Jeg kom ikke til Trine med en bestemt problemstilling der trængte sig på, men fordi jeg læste om Sanselig Erkendelse i Berørt og med det samme kunne mærke at jeg var nødt til at undersøge om det kunne noget for mig. Jeg anså allerede min seksualitet for at være min primære livskræft, så bogen talte til noget meget dybt i mig.

  Samtalen med Trine var givende og god. Vi kom godt omkring min historie, hvad der havde bragt mig til hende, hvilke emner jeg havde arbejdet med og hvilke problemstillinger og tanker der fylder i mig.
  Selv om jeg ikke kom med noget konkret vi skulle kigge på, så lykkedes det os i samtalen at finde noget som jeg havde brug for at erkende… Noget jeg har tænkt og sagt både til mig selv og andre mange gange, men som ikke for alvor var accepteret af mit sind og min krop endnu… Det var meget forløsende og den perfekte overgang til massagen med en vidunderlige følelse af lettelse og af at være set.

  Massagen var en dybt personlig og rørende oplevelse, som har sat permanente aftryk i mig. Jeg blev opmærksom på min egen nydelse og lyst på et helt nyt plan og har et stort spændende arbejde foran mig med at udforske hvordan det skal udmønte sig i mit liv og min seksualitet. Trine holdt et intimt rum og ledte os gennem en gensidig rejse i udforskning af sanselighed, lyst, nydelse og seksualitet, som jeg slet ikke havde turde håbe på kunne eksistere imellem to mennesker der lige har mødt hinanden.

  Stor tak og kæmpe respekt til dig Trine for at dele ud af dig selv…

  Kærlig hilsen
  Johnny

  Svar
  1. Trine Forfatter

   Kære Johnny
   TAK

   Lige inden jeg havde læst din beskrivelse, skrev jeg dette, og nu har du givet mig lov til at dele. Tak for det <3

   Sanselig erkendelse

   er:

   En samtale i telefonen (indledende)
   En terapeutisk samtale
   En bro: dvs. overgangen fra samtalen til massagen
   En tantramassage
   En opfølgning nogle dage eller et par uger senere

   Jeg havde en mand til sanselig erkendelse for nylig, og i dag har vi haft vores opfølgende samtale i telefonen. Jeg er så taknemlig for, hvor dybt dette arbejde kan gå.

   Han havde læst Berørt og var på den måde virkelig godt forberedt, da han ringede. Det var en fin samtale, hvor jeg med det sammen sansede, at et møde med ham, ville være fint. Det er det, jeg bruger mine indledende samtaler i telefonen til. Jeg fornemmer, om jeg har et ja eller et nej til at mødes, imens jeg lytter og taler med vedkommende om, hvorfor han eller hun kommer, inden vedkommende i sig selv tjekker om der er et ja eller et nej.

   I den terapeutiske samtale var der særligt et tidpunkt, hvor noget forvandlede sig, og nervesystem, følelser og tankemønster landede på en ny måde. I den opfølgende samtale i dag bekræftede han det, jeg havde mærket. Det nye var, da skammen forsvandt: Det er ikke forkert at knytte sig. Uanset hvem det er til. Det er menneskeligt.

   Massagen var et vildt space af non-performance. Det var som om vores kroppe dyrkede sex uden penetration, men med bevidsthed. Et skift ind i ikke længere at bede om responsen fra den anden, men blot være der med sin berøring. Det var hans ord.

   Og nu var det landet i ham. I den opfølgende samtale i telefonen i dag sagde han, at han havde opdaget, hvad hans behov var, og han havde udtrykt det i sin tætteste relation derhjemme. Og var blevet mødt.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *