Anmeldelse af Berørt

Med stor interesse har jeg netop læst den relativt nyudgivne bog ”Berørt – seksualitet som livskraft”, skrevet af Trine Dupont og Jørn Uhrenholt. Egentlig ville jeg gerne have skrevet en regulær anmeldelse af værket – imidlertid rækker mine kompetencer ikke til at gøre det. Men nogle kommentarer vil jeg gerne fremkomme med, som en form for indspark.

Først dog lidt relevant info om min person. Jeg tilhører ikke gruppen af fagpersoner, som er bogens primære målgruppe. Derimod hører jeg hjemme i den anden målgruppe – ‘dig, der synes, seksualitet er vigtig i forståelsen af dig selv som menneske’.

I efteråret 2020 måtte jeg erkende, jeg havde et problem relateret til min seksualitet. Således opsøgte jeg en sexolog i Odense, med henblik på at få talt om tingene, og måske få løst problemet. Sexologen foreslog tantramassage som et skridt på vejen mod en løsning. Det endte med, der blev taget kontakt til massør (på Fyn). Efter korrespondance og telefonsamtale blev der indgået aftale om tidspunkt for en seance hos hende. Indtil videre har jeg fået tantramassage to gange – i april og august 2021.

Helt essentielt er det, at jeg blot kan konstatere, at de to gange tantramassage er noget af det mest vidunderlige og fantastiske, jeg har oplevet som voksen.

Den første gang var der bestemt også tale om en voldsom oplevelse – især følelsesmæssigt. Mit fokus er alene på tantramassage. Med det slået fast, hæfter jeg mig ved, at bogen er god at konsultere, hvis man ønsker at tildrage sig viden om denne form for massage. Det samme gælder, hvis man er i overvejelser om, hvorvidt tantramassage er noget for en. Der findes nemlig i bogen ganske detaljeret beskrevet, hvad det hele egentlig går ud på. Selvfølgelig er det så vigtigt at understrege, som med så meget andet, at et er teori, noget andet er praksis. Dog vil jeg påstå, man efter læsning af bogen er klædt uhyre godt på forud for kontakt til tantramassage. Endelig afklaring af, hvordan og hvorledes, vil naturligvis først ske i forbindelse med korrespondance og samtale parterne i mellem.

Selvom jeg naturligvis af sexologen blev klædt fornuftigt på, forud for kontakt til tantramassør, ville jeg bestemt gerne have haft mulighed for at være endnu bedre forberedt. Dette kunne have været i form af læsning af Trines og Jørns bog, som jo altså bare ikke var udkommet endnu, dengang i efteråret 2020.

Jeg kan bestemt også bruge bogen til noget nu, selvom jeg altså har fået tantramassage. For i sagens natur kan der nikkes genkendende til meget af det, der fortælles om. Især i den del af bogen, der hedder ”Sanselig erkendelse”, hvor en hel session beskrives fase for fase. Ydermere finder jeg det inspirerende at læse de uddrag af beretninger (anonymiserede), nogle af Trines og Jørns klienter har bidraget med. For de er med til at give et godt indtryk af, hvordan der arbejdes med tingene.

Nå ja, og som mangeårig entusiast, for så vidt angår Dansk Melodi Grand Prix og Eurovision Song Contest, finder jeg det også interessant, bogen indledes med et citat fra teksten til sangen ”Rør ved mig” fra 1973. Denne sang med duoen Lecia & Lucienne var i sin tid et stort hit. Der er tale om en dansk version af Spaniens bidrag til Eurovision Song Contest 1973 – ”Eres tú” med tekst og musik af Juan Carlos Calderón. Den blev fremført af gruppen Mocedades og endte på 2. pladsen. Peter Spar (Victor Skaarup) skrev den danske tekst.

Følgende citat fra omkvædet er de indledende ord i bogen: ‘Rør ved mig, så  jeg føler, at jeg lever’. Fra min side kan blot konstateres, man ikke skal undervurdere betydningen af at blive berørt – i betydningen at en anden rører ved en, hud mod hud. Ydermere kan den fysiske berøring sagtens føre med sig, man bliver følelsesmæssigt berørt.

Taget ud af en sammenhæng – og dermed i bund og grund forbudt -, vil jeg slutte af med at citere fra en af bogens sider. Helt enkelt fordi, citatet på  fineste vis beskriver min personlige erkendelse under den anden seance hos tantramassøren: ‘Når huden berøres flere steder samtidig af hænder, arme og fødder fra en massør, kan det opleves som at blive omsluttet. Fokus forsvinder, og man kan ikke længere følge med i, hvor på kroppen, massøren præcist er. Sindet holder op med at kontrollere begivenhederne. Opgiver at forstå og fortolke.’

Johannes

7. februar 2022

Køb bogen her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *