Om at sige nej uden begrundelse (til tantramassage)

Om at sige nej uden begrundelse (til tantramassage)

(Og det vil jeg så gerne lige begrunde …)

En sjælden gang imellem ringer der et menneske til mig, som ønsker en tantramassage, og i samtalen mærker jeg et nej i mig. Nogen gange er det fordi, den anden vil noget andet, end det jeg inviterer til, og det jeg beskriver på min hjemmeside. Det er sådan set nemt nok. Jeg siger nej, fordi vi vil noget forskelligt. Fair nok. Og hvis den anden spørger hvorfor, så svarer jeg – måske på det.

Andre gange er det sværere at sætte fingeren på, hvad det nu lige er, mit nej handler om. Jeg mærker blot en modstand i mig, en fornemmelse af at hvis jeg siger ja her, vil mødet ikke blive godt, for jeg vil være i kontrol og jeg vil ikke kunne hengive mig og mødet vil blive betinget af min modstand. I sådan et tilfælde bliver det et nej uden begrundelse. Og så må jeg efterfølgende undersøge, hvad det nu handlede om – i mig selv.

Jeg har skullet lære, at det er ok at det give et nej uden begrundelse, for i en verden, hvor jeg har lært at være ”et ordentligt menneske”, har jeg lært at min begrundelse er betingelsen for mit nej.

Men nogen gange er et nej uden begrundelse bare ok. Det sker i respekt for mig selv og også for den anden, så et forbehold ikke bringes ind i mødet.

Kærlig hilsen Trine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *