Det kan du sgu gøre bedre Trine

Det kan du sgu gøre bedre Trine

Det kan du sgu gøre bedre Trine

Har lige fået Morten hjem efter 6 dage alene med ungerne. Jeg fik øje på noget i løbet af de dage. Noget interessant som på en måde bryder med en måde, jeg ellers taler om livet på. Det handler om ambition.

Der er i vores familie, som i de fleste andre familier, ting der bare ikke altid går efter planen. Der er børn, der på skift popper op med behov for særlig støtte eller opmærksomhed i perioder. Der er mønstre og vaner, som er gået hen og blevet besværlige og ikke gavnlige. Der er frustration. Intet nyt i det. Det er velkendt virkelighed for børnefamilier. Intet perfekt speltspejl her.

Noget af det røg jeg i – de første par dage, og så opdagede jeg det nye. At jeg om morgenen vågnede med tanken: Det kan du sgu gøre bedre Trine.

Det, der var anderledes var, at der intet pres mod mig selv var i det. Fuck, det var vildt. Ingen ambition pressede mig til at være noget, jeg ikke var. Ingen ambition, som havde udspring i en sammenligning med alle de andre, sikkert meget mere tålmodige, mødre end mig. Der var kun ønske om forandring, bevægelse og en ambition om at gøre det bedre. Få det til at lykkes. Få mønsteret brudt.

Og der så jeg, at ambition er godt, når den udspringer af realiteterne, som de er. Når jeg er tæt på virkeligheden i accept af det skidt og kanel – sukker og vanilje, som faktisk ER. Og at ambition vil bevæge noget og give det retning. Og at det sker, når jeg lytter til min indre stemme, som faktisk udmærket ved, hvilken retning jeg skal i.

Kærlig hilsen Trine

 

1 thoughts on “Det kan du sgu gøre bedre Trine

 1. Karin Laursen

  Kære Trine.
  Jeg har tænkt lidt over ordet ” ambition” og som du selv skriver, så er det ikke er ord, jeg tænkte, du ville bruge til at beskrive livet. Ambition kan have en negativ klang, bundet op på noget kulturelt, der definerer ambition som at ville frem her i livet, gøre karriere, om du vil. Men ambition om at ville noget med sig selv og andre ift mere bløde værdier er noget helt andet. Her er ambition indrestyret og en indre følelse eller tilskyndelse til at ville gøre bedre. Den anden slags ambition kan være ydrestyret. Vi har ambitioner om, måske ubevidst, at ville leve op til nogle forventninger udefra. At noget ude fra bestemmer ens retning contra at vi selv bestemmer vores retning.
  Hvor om alting er. de ord vi vælger at bruge om det, vi taler om, kan have betydning for den måde vi tænker om det på. Jeg kom også til at tænke på at være en stræber ( negativ klang) kontra at ville stræbe efter noget, som hos mig giver nogle helt andre tanker.
  Tak for at sætte gang i nogle refleksioner om ord og tankesæt.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *