Får du aldrig lyst?

Får du aldrig lyst?

Jeg ER lyst, og nogen gange har jeg lyst TIL noget bestemt og ikke til noget andet. Denne skelnen kan være rigtig interessant at undersøge. Det kan man fx gøre i en tantramassage. Når jeg inviterer til at VÆRE mere end at GØRE, ja så handler det om det.

Gøren er ofte forbundet med lyst TIL. Jeg gør, hvad jeg har lyst til, og jeg gør ikke, hvad jeg ikke har lyst til. Jeg gør noget ved den anden, og bagefter gør den anden noget ved mig. Det har i udgangspunktet ikke noget at gøre med tantra, men det kan undersøges og bevidstgøres i en tantramassage.

Jeg mødte spørgsmålet: Får du aldrig lyst? i slutningen af en tantramassage den anden dag. Får lyst til hvad? svarede jeg. Lyst til at elske, var responsen. Og hvad er det at elske? sagde jeg.  Det er at have samleje.

Interessant hvordan en tantramassage, som for mig ER elskov, blot på en helt anden måde end de fleste kender, kan blive reduceret til en slags forspil, inden den ”rigtige” elskov. Måske ud fra en oplevelse af at tantramassagen byggede op til et klimaks, og her er vi så nået til nu.

Naturligvis kan jeg få lyst til et samleje, lyst til at mærke lingam i yoni.

Det handler faktisk ikke så meget om, HVAD der sker i en tantramassage, men om hvordan det sker. ER vi i kontakt med os selv i mødet med hinanden, eller bruger vi os selv eller hinanden til noget?  Har vi overhovedet været til stede i massagen, hvis vi hele tiden opfattede massagen som et forspil til noget bedre, der måske kunne komme senere?

Jeg ser en parallel til, når et menneske beder om noget bestemt i en tantramassage.  Mit svar er, at her kan man ikke bestille noget bestemt. Man undersøger kontakt til sig selv i en klar ramme. Og siger dermed faktisk ja til ikke at vide, hvad der kommer til at ske.  Med Peter Plys i hjertet:  Når man intet mål har, kan man jo ikke vide, hvordan rejsen bliver.

Og her er det jo let at blive forvirret, for når der inviteres til at sige ja og nej og at lytte til impulsen i mig, hvordan skelner jeg så mellem naturlig impuls (som at sætte hånden på kogepladen og ikke nå at tænke, før den er trukket væk) og en slags ”lyst til” som let kommer til at handle om, at jeg skal bruge dig til noget, for at få en særlig effekt eller reaktion i mig. Lidt som i: ”Jeg tænder ikke på det. Jeg tænder på noget andet.” Her har man i min forståelse ikke fanget, hvad tantra går ud på.

Men alt det her skal opleves, mærkes og erfares, inden det måske forstås. Derfor inviterer jeg til at prøve at undersøge forskellen i dig selv i massagen. Hvornår er jeg i min lyst, og hvornår er jeg i lyst TIL? Jeg inviterer dig til at blive der lidt, inden du slipper igen. For hvordan skal man kunne mærke en forskel, hvis det er forbudt at mærke den?

Og har du bagefter en irritation, frustration over ikke at have fået det du havde lyst til, så undersøg den. Hvad handler det mon om? Og er du villig til at prøve at forstå det, er du velkommen igen.

Kærlig hilsen Trine.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *