Om at holde fast

Om at holde fast

Tilbagemelding efter en massage: “De skulle bare vide …. hvordan følelsen er, når man kommer helt tæt på sig selv, følelsen af at kunne lade stå til, ikke sætte en kant / kasse – men jeg “smuttede” ud af kassen / udover kanten et kort øjeblik.
Jeg erindrer et par gange, at jeg holdt fast i dig – det var fordi, det gik for stærkt, jeg kunne ikke nå at få alle sanse-indtrykkene med i dybden – når jeg nu var der. Derfor holdt jeg fast i en hånd, arm, ben, rosenknop, mave, skulder på dig en gang imellem. Jeg ville bare så gerne have dybden med, når det nu var lykkedes at komme så langt.”

Jeg bliver igen og igen opmærksom på, hvor fint det er at tale sammen om oplevelserne med en tantramassage. En af de ting, jeg siger inden massagen, er, at ingen holder nogen fast. I den beskrivelse ligger en opfattelse af, at det at holde fast handler om at gøre ufri. Altså at tage den andens frihed. Typisk koblet med intentionen om at ville noget bestemt.

I dette tilfælde var det anderledes. Det var ikke min frihed, han ville tage, men oplevelsen, han ville fastholde. Man kunne sige, at han derved tog sin egen frihed, men havde han ikke fortalt mig om det, ville det måske have skabt et forbehold i mig, som havde betydet, at jeg havde sagt nej til at mødes igen. Det var aldrig blevet opdaget, hvis ikke Anders havde fortalt mig om sine indre oplevelser.

Jeg fik virkelig skærpet mit blik for, at jeg aldrig kan vide, hvad der sker i den anden, men hvis den anden fortæller mig om det, har jeg mulighed for at udvide min egen forståelse af mig selv og slippe nogle af de forestillinger, som jeg havde gjort sande i mig.
Tak til A.
Kærlig hilsen Trine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *