Hvem møder hvem, og hvad møder du?

Hvem møder hvem, og hvad møder du?

Vores Tantramassage retreats er bygget sådan op, at vi på Grundmodul 1 øver vores Nej. Hvordan sanses et nej, hvordan udtrykkes og modtages et nej. Når tryghed i forhold til nej er etableret, åbnes der automatisk til Ja. Det store Ja, hvor der er bevægelse og udveksling, og hvor grænser i den enkelte opstår naturligt fra øjeblik til øjeblik og slippes igen og igen. Det handler Grundmodul 2 om. 

Det er ikke så enkelt at beskrive, hvordan den bevægelse sker, men jeg gør et lille forsøg her. Mit forsøg tager udgangspunkt i at prøve at beskrive nogle forskellige “møder”, der er indeholdt i et massagemøde. Det er dermed mere en forståelsesramme og en vej end det er en beskrivelse af, hvordan vi konkret arbejder med at lære vores nej og vores ja at kende.

Hvem møder hvem, og hvad møder du?

Fx i et massagemøde på et af vores retreats, hvor du leder mødet

Du møder:

DIG SELV (i mødet med den anden) 

Det betyder, at du sanser dig selv – også når du berører den anden. Det er jo rent faktisk dine nerveender i dine hænder, dine arme, dine ben, dit bryst, ja i hele din hudoverflade, som du sanser. Vender du din opmærksomhed mod netop dét, nyder du nu pludselig også dig selv i mødet med den andens krop. Og du frigør dig fra at skulle præstere noget. Skulle gøre det godt for den anden (og ikke mindst at gøre det rigtigt). Du træder ud af præstation og gøren og ind i væren.

Du møder også:

ET ANDET MENNESKE (og du mærker dig selv i mødet med den anden)

Du har samtidig din opmærksom rettet mod den andens små signaler. Det kan være kroppen, der udtrykker sig med små lyde, bevægelser, suk eller sitren. Måske kommer der sårbarhed, som blot skal rummes med dit nærvær. Den anden er ikke dit projekt. Og det handler ikke om, at du skal møde den andens behov og opfylde dem. At noget er rart for den anden betyder ikke, at så skal hun eller han have mere af det. Opdager du, at du er faldet i den fælde, så bevæger du dig væk fra det. Det handler om nærvær. Din opmærksomhed. Din nænsomhed. 

DET deler du med den anden. 

Når dette er etableret er der mulighed for at I kan møde hinanden i:

MELLEMRUMMET (der hvor I begynder at “danse” sammen og noget nyt opstår)

Du er opmærksom i din egen sansning (og du nyder det), og du er opmærksom på den andens signaler (og du respekterer dem). Den anden nyder at mærke sig selv i de berøringer, der kommer fra dig, og nu begynder en dans måske. En lille invitation fra dig (det kan være et lille klem i en hånd eller en arm i bevægelse) , og den anden begynder at danse med dig. Et lille mellemrum af ingenting (ingen krav, ingen forventninger og ingen forbehold) opstår. 

Det kan beskrives som at gå fra at gøre, hvad du har LYST TIL til at være i KONTAKT MED LYST. 

I kontakt med lyst er der kontakt med helheden. Du er så at sige det hav, der ser sine egne bølger. Og i dette hav er også den anden. I mellemrummet der er der ikke længere noget skel. I er forbundet i opmærksomhed og nærvær. Du er allerede elsket, men du havde glemt det.

Der kan opstå som et lille glimt af at “alt er godt”. Eller det kan strække sig over længere tid i massagen, der udvikler sig til en dans mellem jer, når I slupper kravene til jer selv og til hinanden og nu bare bevæger sig sammen i sanselig kærlig kontakt. 

Bevægelsen går fra fra præstation, krav, behovsopfyldelse og forventninger henimod opmærksomhed, nærvær, kærlighed og livskraft. Med et andet ord kunne man kalde det en meditation eller spiritualitet.

Kærlig hilsen Trine. 

Link til Grundmodul 2 (Fordybelse i Tantramassage) den 6.-8. november 2020https://www.facebook.com/events/2558223811155092/

Link til Grundmodul 1 (Introduktion til Tantramassage) den 29.-31.1 2021
https://www.facebook.com/events/644686499791691/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *