Tanker om tantra i badeklubben

Tanker om tantra i badeklubben

Hørt i badeklubben meget tidligt i morges: ”Jeg bader tidligt, for jeg vil gerne have noget ud af dagen”.

Gad vide, hvad det betyder for hende, tænkte jeg. Og gad vide, om måden, vi bruger ordene på, er blevet så ubevidst for os, at vi slet ikke registrerer, hvad det er ordene egentlig inviterer til, og hvilken forståelse de er et udtryk for.

Jubi, hvor er der meget at undersøge i denne sætning. Der er betingethed. De to dele i sætningen er koblet sammen af et for(di). Vi ELSKER at bruge dette ord ”fordi”, fordi (se der kom det igen) det er svaret til et andet ord, som vi også elsker nemlig ordet ”hvorfor”. De to er helt afhængige af hinanden og hinandens betingelse. Fordi og hvorfor, årsag og virkning, input output, lineær tænkning, det hele er beslægtet med ”du skal yde før du kan nyde” (selvom kvinden i morges dog (heldigvis) i det mindste nød før hun skulle yde.

Men det er samme tænkning, der gør sig gældende, og vi er flasket op med det fra små. Vi har lært, at intet kan bestå uden sin modsætning, og vi må skabe en konflikt, en afgrænsethed, noget der er til af forstå, for at få ro indeni. For hvordan skulle jeg dog kunne tillade mig selv blot at VÆRE til stede, blot synke hen i øjeblikket og ikke bekymre mig om lige om lidt…

Dette nu, dette nærvær, denne forbundethed med alt er det jeg inviterer dig til at undersøge i tantra massagen. Der er intet ”du skal yde før du kan nyde”. Ikke andet end det du måske møder som en tillært konditionering i mødet med mig, når du pludselig mærker en trang til at give noget igen. Og det er helt ok. Det må også gerne være der uden at blive gjort forkert.

For man kan da næsten ikke tillade sig blot at nyde. JO, det kan man, og det må man. At overgive sig til nydelsen alene for nydelsens egen skyld.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *