Lidt om tempo – i samtale og i tantra massage

Lidt om tempo – i samtale og i tantra massage

Jeg undrer mig ofte over, hvordan jeg selv og andre kommunikerer. Jeg lægger mærke til indholdet og hvilke ord, der bruges. Ord kan invitere ind i forskellige stemninger og forståelser, og ofte får jeg øje på det midt i en samtale. Jeg er også begyndt at få øje på tempo og dynamik, og jeg har opdaget, at har den anden et højt tempo i samtalen, altså taler hurtigt, inviteres jeg lettere ind i ”kamp”. Hvis den anden både har et højt tempo OG har noget på hjerte, som er vigtigt, og derfor (måske) gerne vil formidle det, som i ”jeg vil gerne have, du kan forstå, hvad jeg mener”, ja – så er det sværere at undgå, at vi begynder at kæmpe om, hvem der har ret. Det behøver ikke betyde, at vi skændes, men blot at der neden under samtalen ligger sig en fornemmelse af, at vi gerne vil overbevise hinanden. En spænding, der indeholder projektet: jeg vil have dig til at forstå MIN vinkel. DET bliver projektet og ikke, at jeg faktisk hører, hvad du siger, og undrer mig sammen med dig.

Og så kommer jeg til at tænke på, om det i tantramassagen også er det, der er på færde, hvis jeg mærker spænding i en krop, som kan komme til udtryk som uro, og får ideen om, at jeg vil have vedkommende til at slappe af. Og jeg husker en mand, som var meget anspændt og urolig, og hvor jeg undervejs i massagen massererede med ideen om, at nu skulle jeg hjælpe ham til at spænde af i kroppen. Efterfølgende beskrev han det som ”irriterende”.

Hovedet på sømmet. Jeg ønsker ikke, du skal gøre noget ved mig. Og jeg vil ikke overbevise dig om noget. Jeg ønsker at mødes.

Tosset hvad man kan ligge og tænke på sådan en sommerdag i Danmark i haven i skyggen.

Lidt om tempo - i en samtale og i en tantra massage

Lidt om tempo – i samtale og i tantra massage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *