Tantra og psykoterapi og mig

Tantra og psykoterapi og mig

Jeg elsker at bevæge mig – om det er med kroppen, i sindet, i tankerne eller i følelserne. Indeni mig er der en stor portion nysgerrighed og en følelse af frihed, som giver mig lyst til at undersøge alt det, der har at gøre med at være menneske. Ofte sker bevægelsen i mig, i mødet med den anden.

Der er særligt to veje, som gør mig ekstra nysgerrig: tantraen og psykoterapien.

Privat har jeg over 30 års erfaring med at leve sammen med min mand Morten og det på godt og ondt med udfordringer både i parlivet og i livet i al almindelighed. Jeg har tre børn sammen med min mand. Vi har fundet nye veje at bevæge os i i vores ægteskab, som har gjort os begge gladere, og lever sammen og har samtidig hver vores kæreste ved siden af. Det langvarige parforhold og den dybe relation ser jeg som den måske allerbedste legeplads og fordybelsesrum i livet, og jeg har efterhånden meget erfaring med at se mulige veje i det, der umiddelbart ser helt umuligt ud. Måske mest fordi jeg ikke dømmer ud fra norm og moral, men altid ser efter om mennesket eller de mennesker, der er involveret (inklusiv børnene), er glade.

Trine Dupont

Trine Dupont

Om mig – og om tantraen

For mig er tantramassagen og den tantriske berøring som en kunstart, som hele tiden forfines og er i evig bevægelse. Tantraen er livseliksir, hvor jeg via sansningen forbinder jeg mig med den naturlige lyst og det, der i min forståelse binder alt sammen. Livet selv. Jeg kom som hos så mange andre i kontakt med tantraen i forbindelse med en større livsforandring. For mig var det i mit kærlighedsliv. Jeg blev opmærksom på, at jeg måtte finde ud af, hvem jeg var som sensuelt og seksuelt væsen og besluttede mig for at få en tantramassage. Siden den første massage i 2010 har jeg udforsket tantraen flere steder og på mange kurser. Jeg stoppede mit job som folkeskolelærer i 2014 og blev selvstændig praktiserende psykoterapeut og tantramassør. Jeg har gennem de sidste mange år deltaget jævnligt en supervisionsgruppe for kvindelige tantramassører, hvor vi arbejder med at udvikle og forfine vores massager.

Om mig – og om psykoterapien

Som psykoterapeut kommer jeg tæt på andre menneskers historier og udfordringer i livet. Jeg holder af at undersøge dette sammen med klienten og opdage, hvordan krop, sind og følelser spiller sammen. Hvert eneste møde er unikt, ligesom hvert eneste menneske er det. Det betyder, at jeg hver gang jeg møder et menneske bestræber mig på at møde det åbent og fordomsfrit og med kærlighed.

I fællesskab undersøger vi, hvad der sker i klienten i forhold til et tema. Vi undersøger også hvad der sker imellem os her og nu. Det er en mulighed for at undersøge noget, der er vigtigt (og ofte svært) for klienten, og den nye erfaring og ro, når når noget svært lander trygt, kan så tages med ud af terapirummet og integreres i livet.

Jeg er uddannet oplevelsesorienteret psykoterapeut fra Psykoterapeutisk Institut i Århus (www.piaa.dk).

Jeg er medlem af Dansk psykoterapeutforening https://psykoterapeutforeningen.dk/

Jeg er tilknyttet Nordlyscenteret i Silkeborg, hvorfra jeg har min forståelse i forhold til min meditationspraksis og spirituelle udviklingsvej.

http://www.nordlys.dk

I udgangspunktet arbejder jeg med tantraen og psykoterapien adskilt, men nogen gange oplever jeg, at der kan opstå en helt naturlig mulighed for at kombinere de to ting. Her supplerer og understøtter oplevelsesorienterede psykoterapi og en systemisk forståelse af tantraen hinanden rigtig fint. Det sker blandt andet i “Sanselig erkendelse”.

 Relevant uddannelse og erfaring

 • Læreruddannet – 17 års erfaring, primært med de største børn og unge og deres familier
 • Et – årig grunduddannelse ved Institut for Krop- og Gestaltterapi
 • 4-årig uddannelse til Oplevelsesorienteret psykoterapeut ved Psykoterapeutisk Institut i Århus og praktiserende psykoterapeut siden 2010
 • Initiativtager til – og leder af en Åben Rådgivning for unge i folkeskolen gennem 3 år
 • 13 års deltagelse i selvhjælpsgrupper for pårørende til alkoholikere
 • To års ledelse af en gruppe for teenagere fra misbrugsfamilier
 • Uddannelse  i tantramassage og Systemisk forståelse ved Mahamudrainstituttet i Nølev.
 • Egen fuldtidspraksis siden 2014
 • Diverse kurser i relation til psykoterapi og tantra. Blandt andet hos Neel Fasting.
 • Deltagelse i udviklingsgruppe (med fokus på meditation og spirituel udvikling) på Nordlyscenteret i Silkeborg (nu på 6. år)
 • Leder af kvindegrupper med fokus på sanselighed, kontakt, seksualitet og sind igennem 5 år.
 • Foredragsvirksomhed (om tantra, sanselig erkendelse, bogen Berørt og om min kærlighedshistorie: I kærlighedens navn)
 • Leder kurser i helkrops/tantramassage sammen med Jørn Uhrenholt (se her: https://www.dupontuhrenholt.dk/massage-kurser/
 • Sammen med Jørn Uhrenholt forfatter til bogen BERØRT – seksualitet som livskraft https://www.saxo.com/dk/beroert_trine-dupontjoern-uhrenholt_haeftet_9788797327104
 • Basis forløb i ISTDP (dynamisk korttidsterapi v. Bjarne Thannel)
 • Under uddannelse til NARM terapeut (Neuro affektiv relations model) med fokus på regulering af nervesystemet
 • Fast underviser sammen med Jørn Uhrenholt på sexologuddannelsen på Gestaltinstituttet v. Anette Krogh https://www.gestaltinstituttet.dk/

Kontakten til dig selv er nøglen til glæde og handlekraft. Når jeg møder dig, inviteres du til at mærke indad og undersøge de historier, du bærer rundt på. Det gælder både, når du møder mig i den psykoterapeutiske samtale og i massagen. Vejene er blot forskellige.

Velkommen

Tantra og psykoterapi og mig

Tantra og psykoterapi og mig

Trine Dupont
Tantramassage og psykoterapi i Århus

8 thoughts on “Tantra og psykoterapi og mig

  1. Trine Forfatter

   Taaak Elenah. Jeg er også rigtig glad, sådan helt ind i knoglerne du ved… Håber du har det godt. <3

   Svar
 1. jette R

  Smuk og enkel hjemmeside.
  Enkle og ukomplicerede beretninger om kontakt og sansning…
  Jeg vender tilbage

  Svar
 2. Steffen

  Kære Trine. Tak for en vidunderlig oplevelse. Det var smukt, det var skønt, det var ikke sidste gang.
  Kærlig hilsen,
  Steffen (+60)

  Svar
 3. jens Gydesen

  Hej Trine
  Susanne og jeg vil gerne sige tak for en dejlig fredag, med en sanselig oplevelse i dit behagelige samvær.
  Vores oplevelse har åbent op for nye oplevelser hos os, nye måder at sansa hinanden på, både den af os der modtager, men også den der giver massagen.,,, dejlig,, men i høj grad, også det at man ikke skal noget bestemt sted hen. Blot nyde nuet, om det så er den af os giver eller modtager.
  Vi Susanne og jeg syndes det var en super måde vi fik engageret dagen på. Det at Susanne først fik massage, og et par timer senere fik jeg massage, for til sidst at Susanne og jeg sad derhjemme og fortalte hinanden om vores oplevelse hos dig.
  Tak for en dejlig dag,.
  Kærlig hilsen
  Susanne og Jens

  Svar
 4. susanne og jens

  Hej Trine

  Susanne og jeg vil gerne sige tak for en dejlig fredag, med en fantastik sanselig oplevelse i behagelig samvær med dig.
  Vores oplevelse har åbnet op for nye oplevelser, nye måder at sanse hinanden på, om det så er den der giver, eller den af os der modtager massagen,,,dejligt,,, men i høj grad også det at man ikke skal noget bestemt sted hen, blot nyde nu’et
  Vi synes det var en super måden dagen var engageret på. Det at Susanne først fik massage, og et par timer senere fik jeg massage, for til sidst, at sidde hjemme og fortælle hinanden om vores oplevelse.

  Tak for en dejlig dag
  Kærlig hilsen
  Susanne og Jens

  Svar
  1. Trine Forfatter

   Kære Susanne og Jens
   Selv tak for nogle meget fine timer i selskab med jer. På skift. Det gør mig meget glad, at massagerne giver nyt liv til jer og ny inspiration. Både til at få snakket sammen og til at få endnu mere nærvær og berøring ind i jeres relation. Uden at det skal andet end det.
   Kærlig hilsen Trine

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *