Tantra og tantramassage

Tantra og tantramassage er to forskellige ting. Tantramassagen blev først rigtigt beskrevet i 1980´erne, mens tantra er et tudsegammelt kludetæppe af filosofier fra Asien, Indien og Kina. 

Risskov strand marts 2021

Det er rigtigt, og det er forkert på samme tid. For mig er tantramassagen den ramme, hvori tantra kan erfares og opleves.

En ting er sikkert. I takt med at tantramassagen er blevet populær, har den bevæget sig fra indstillingen: Spirituel altinkluderende til “alt er inkluderet”. 

Jeg bruger tid på de mennesker, som bare ikke har forstået hvad det handler om, men gerne vil. Mange timers samtale i telefonen er det blevet til. Og det viser sig rigtig tit, at når de begynder at forstå, hvad jeg siger, så åbner der sig et rum inden i dem, hvor de lidt forbavset udtrykker lettelse. 

Vaner og påvirkning og begæret efter nye oplevelser drev dem til telefonen, men nu åbner sindet sig, og tantramassagen går fra at være endnu en oplevelse på bucketlisten til et valg om at undersøge en måde at opleve på. Ved at sanse uden præstation, uden mål og uden krav. 

Jeg arbejder med tantramassage i en spirituel og tantrisk vinkel, og forstår massagen som en meditation, hvor intet kan “bestilles” på forhånd. Dermed er alt ikke inkluderet i en pakke, hvor noget kan aftales eller bestilles på forhånd. Hverken tempo, steder jeg berører eller en lykkelig afslutning.

Men lyst og sanselighed er velkomment som en helt naturlig del af at være et helt og i min beskrivelse spirituelt menneske. 

Kærlig hilsen Trine.

2 thoughts on “Tantra og tantramassage

 1. Ole Jakobsen

  Hej Trine
  Jeg har ikke de store kommentarer, udover det er et fint lille skriv, du har lavet.
  Jeg mødte tantra første gang første gang efter en artikel i et magasin, som jeg fik på Moesgaard Museum af alle steder 🙂
  Det gjorde mig nysgerrig og jeg har fået prøvet det flere gange. Nogen gange bedre end andre, men hvor vi rammer det du skriver er det magisk 🙂
  Fedt billede forøvrigt 🙂

  Svar
  1. Trine Forfatter

   Hej Ole
   Tak for din respons på mit indlæg. Jeg bliver så glad over at høre at mennesker har disse fine møder rundt omkring. Vi skal værne om det unikke. Kh Trine

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *