Læs mere om tantra

Læs mere om tantra

Giver og modtager

Mange af os er vant til i vores liv og ikke mindst i vores seksualitet, at der er et ”købmandsskab” i gang. Mere eller mindre er vi vant til, at når jeg giver dig noget nu, så skal du bagefter give noget tilbage. Og SÅ omvendt. Jeg skal tit give noget igen. Og jeg skal have noget tilbage. Med tantra er det anderledes. Modtager og giver- forhold ophæves på sin vis i tantraen på trods af, at jeg som masserer dig jo umiddelbart kan siges at være giveren. Jeg leder mødet og sætter en klar ramme, i det du slipper ideen om at skulle give (præstere), sættes du fri til at mærke og gå i kontakt med dig selv på en ny måde.

Bevidsthed og meditation

Jeg beder dig være bevidst og opmærksom. Ikke som et pres om, at nu skal du præstere at være bevidst og opmærksom, men mere som: læg mærke til det, der kommer, lad det komme og lad det være. Det er ikke forkert. Opstår der en tanke eller en følelse i dig. Fx: hvordan ser hun nu på mig? Skal jeg virkelig ikke give noget igen? Jeg får lyst til at overtage lederskabet. Hvad ville min mor tænke, hvis hun så mig her… lægger hun mon mærke til det ar, jeg har på skulderen osv. osv., så vil jeg invitere dig til blot at lægge mærke til det og så lade det være. Ofte vil det slippe taget i dig netop i det øjeblik, hvor du tillader det at være der. Her opstår meditationen.

Læs mere om tantra

Læs mere om tantra

Frihed og at sige ja og nej

Tantra er frihed. Tantra opstår i frihed. For at opleve frihed må ja og nej respekteres. Altid. Forudsætningen for at sige ja er, at vi kan sige nej. I nejet ligger jaet gemt. Et nej vil altid blive respekteret af mig. Det gælder det nej, der bliver sagt højt under massagen, og det gælder det nej, der bliver vist via dit kropssprog under massagen. Jeg har ansvaret for at sætte en tryg ramme for massagen og til hver tid respektere det nej, du eventuelt måtte komme med, mens du på samme vis har ansvar for at sige til, hvis du mærker et nej.

Når du giver dig hen i din naturlighed og sanselighed, vil der måske opstå en impuls om at røre ved mig. Berøring er i udgangspunktet i orden, så længe berøringen er nænsom, og der er frihed, så ingen holdes fast, men kan bevæge sig frit. Og så længe den ene ikke bruger den anden. Mærker jeg, at du bruger mig i et projekt til din egen tilfredsstillelse, vil jeg bevæge jeg mig en anden vej, så frihed genetableres. Men der er masser af sanselighed i at berøre og opdage, at når du berører en anden, berører du i virkeligheden også dig selv. Og derfor inviteres du også til det.

Om hengivelse

Når vi mærker vores naturlige lyst og sanselighed vil vi ofte få ”projekter” undervejs. Mange af os er vant til, at begæret på et tidspunkt bliver så stort, at vi kun ønsker at gå en vej, nemlig mod udløsningen. Jeg opfordrer dig til at iagttage dette. I min forståelse af tantra kan tantramassage hverken betegnes som en behandling eller en erotisk stimulation, fordi der ikke er nogen, der vil have nogen et bestemt sted hen. Det er mere en invitation til at være i et rum i sin naturlighed og uden krav og forventninger. I bevidsthed. I en tantramassage vil du ofte opleve, at der er noget af det hele. Når du pludselig ER der i nærværet uden krav, uden forventninger, i kontakt med dig selv, med lysten susende rundt i hele kroppen, vil du ikke være i tvivl. Det kan opleves som overgivelse, næsten som at falde ned i sin lyst. Et andet ord for det er hengivelse. Eller meditation. Selvfølgelig kan der komme en udløsning, fordi det bare skete, men udløsningen vil aldrig blive stimuleret frem, og måske af samme grund, er det ret sjældent at det sker.

Sammenhæng med resten af livet

Du kan opleve, at tantramassagen sætter gang i en bevægelse i dig hvor nyt, gammelt, sårbart, let, sjovt osv. kommer frem. Og du kan opleve, at det er en bevægelse, du ikke lige stopper igen. Du kan forholde dig åbent til det og lade det komme som en del af den impulsive bevægelse der sker i dig – i øjeblikket, og måske også efter massagen. Der er ingen følelser, der er forkerte.

Det kan blive en rejse ind i dig selv, som kan give genklang bagefter og som ringe i vandet sætte aftryk i dine omgivelser. Det er skønt, når det sker. Du kan også opleve at tantramassagen er et NU, som ikke er andet end et øjebliks hengivelse til dig selv og dine sansninger. Under alle omstændigheder kan du ikke VIDE, og du kan ikke have nogen forventninger til, hvordan du bevæges i og efter massagen, og det er netop denne overgivelse til det der er, og det der kommer, uden at du ved hvad, der i min forståelse er essensen af tantra.

Læs mere om tantra

Læs mere her:

Nærkontakt af nøgen grad (artikel i Panorama)

En tantra behandling eller et tantrisk møde? 

Kan man mon lære tantrateknikker? 

Tantra massage er et møde i lyst og kærlighed

Tantra som det naturligste i verden 

Jamen er det ikke hårdt at give så meget af sig selv

At få at vide, at man skal ligge stille, når bevægelse virker som en naturlig impuls

Noget om lederskab i tantra massagen 

“Det, der var det vildeste, var den tillid, du viste mig”.

Om at sige nej uden begrundelse

Det lyder virkelig mærkeligt, men min tantramassage handler ikke om noget

Sanselig erkendelse (psykoterapi og massage)

Jeg vil godt lige vide (om tantramassage)

Tanker om tantra i badeklubben

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *